Cum a fost la Intact Media Academy Cum a fost la Intact Media Academy

M-am lovit in repetate randuri de necesitatea de a vorbi in public sau de a tine un speech. Pe cat de „rea” sunt in spatele cortinei, atunci cand organizez un eveniment, pe atat de repede inghet sub lumina reflectoarelor. Acesta este principalul motiv pentru care am decis ca a venit vremea sa ma intorc la scoala. Intact Media Academy este un etalon intre programele educationale din categoria sa. Poate parea prea mult, poate alegerea naturala pentru cineva in situatia mea era un simplu curs de public speaking... dar imi doresc mai mult de la meseria mea, imi doresc sa pot comunica mai usor in public si in fata camerei de filmat si imi doresc sa invat de la cei mai buni. Asa ca am ales Intact Media Academy.

Mergand la IMA mi-am amintit cat de mult imi place sa invat. M-am simtit ca un copil in prima zi de scoala cand am aflat cum sa citesc prompterul. Am inteles ca e important nu doar ce si cum, ci si cand si cat atunci cand ai ceva de spus si ca este cel putin egal important gestul pe care il asociezi.

Profesorii La exercitiile lui Valentin Butnaru m-am simtit ca si cum altcineva imi folosea capul (desi traiesc cu senzatia ca mi-e destul de util chiar mie). La Dan Negru trebuie sa fii permanent atent pentru a fiecare detaliu pe care il mentioneaza este de mare ajutor. Cand Carmen Avram iti vorbeste despre reportaje te simti ATAT de mic! Doamne, ce om, cata experienta, ce voce, cate lucruri are de spus. Cristi Brancu m-a invata sa nu-mi mai fie frica sa merg invitata intr-o emisiune! Am invatat ce sa raspund, cum sa raspund, cat sa vorbesc, unde sa ma uit. Cu Alessandra Stoicescu, Mihaela Calin, Adriana Pava si Sabina Iosub ai vrea sa stai tot timpul: sa furi meserie, sa asimilezi invataturi, sa absorbi cat mai mult din ce au de transmis... iar la final sa-ti dai seama, vorba lui Socrate, ca nu stii nimic, ca ai vrea sa mai mergi inca o data sau chiar de mai multe ori la cursuri ca sa te poti bucura cum se cuvinte de IMA.

Dani Otil a fost marea mea surpriza: pe cat e de nesuferit, pe atat de bun mi s-a parut ca prof! Este foarte organizat in metoda de predare, m-a facut sa simt ca fiecare minut pe care l-am dedicat acestei scoli a meritat cu varf si indesat. Pentru mine, o emisiune de-a lui Dani Otil este ca o nunta de-a mea - un program spartan, cu informatii clare, timpi pentru orice, logica in alegerea tuturor invitatilor si a temelor care se difuzeaza.... deci multumesc! Nu exista scoala de organizator de nunti dar din 3 scoli absolvite in ultimii 3 ani cred ca avem una :).

Carmen de la Meteo? Niciodata! Meteo mi-a dat sah mat. Daca s-ar termina toate meseriile pamantului si ar trebui sa-mi castig painea prezentand rubrica meteo, as muri de foame. Pur si simplu nu am reusit sa invat sa spun ce si cum ne-a tot invatat Daniel Omanovici la cursurile sale.

O experienta splendida Cel mai frumos lucru a fost sa fiu in acel platou, sa-i vad pe toti cat sunt de frumosi, sa inteleg cat de multa munca este in spatele camerei de filmat... exact ca la evenimentele mele! Imi va fi dor de cursuri, de platou si de oamenii care ne-au predat! Ii asigur insa ca voi folosi din plin tot ce am invatat si voi pune in practica teoria ori de cate ori voi avea ocazia.  

Follow me on

Postari populare